Om Heste og Mænd

Dato: 15. juni
Tid: 16.30
Adresse: Scala, Ved Hallen 15, 7500 Holstebro
Arr. af: Holstebro Filmklub


Med den vilde og voldsomme islandske natur som baggrund, serveres seks tragikomiske fortællinger om heste og mænd, hvis skæbner væves sammen til et farverigt og fantasifuldt kludetæppe. Det er beretningen om forholdet mellem islændinge og deres heste, men også fortællingen om islændinge imellem.
I den første historie møder vi alfahannen Kolbeinn ridende på sin hvide hoppe, som alle i byen misunder ham. Solveig er forelsket i Kolbeinn og inviterer ham til middag. Men ved den romantiske afsked går det galt: Solveigs sorte hingst bryder igennem hegnet og kaster sig straks over den smukke hvide hoppe, alt imens Kolbeinn sidder i sadlen. Hjemturen bliver en pinlig nedtur for Kolbeinn, der med knækket stolthed rider hjem på sin nu befrugtede hoppe. Hoppen må lade livet, og mange drabelige optrin sættes i gang, førend hverdagen igen indfinder sig i det lille samfund. Man kan se, at filmen er inspireret af de islandske sagaer, hvis verden var både barsk og blodig, men også fyldt med liv og lyst. En anmelder siger om filmen, at den er om islændere med vrinsk i – og det gælder ikke kun hestene, men også deres mennesker. Filmen er fotograferet betagende smukt med nærmest hypnotiserende naturbilleder.

Om heste og mænd har vundet et utal af priser verden over, bl.a. publikumsprisen på ChpPix 2014.
Instruktion: Benedikt Erlingsson. Medvk: Ingvar Eggert Sigurdsson, Charlotte Bøving og Helgi Björnsson. Varighed: 81 minutter. Island : 2014 Sprog: islands med dansk tekst

Sponsorer

Statens Kunstfond
Caravan Next
I am Web
I am Web
Holstebro Kommune
NTL
Nordic Culture Point
Kulturministeriet
Apmf Logo Print
LAG
Podio
Brama Poland
Beckett
Brd. Hartmann
toyota
Det italienske kulturinstitut
Kreaturhandler A.R
Land Fritid
HolstebroLøveapotek
Mr. Holstebro
AutoCentret
AutoG Holstebro
MusikteatretHolstebro
HolstebroHandelsstandsforening
CenterForSocialtUdsatte (002)
BorbjergSparekasse
InstitutFrancail
HolstebroKirke
JespersPlanteskole
BjarneNielsen
KajBech
SteenMikkelsen.com
Koda
Genfa
A
Minirig
DahlPedersen
Skoda
CAL Peugeot
Anlægspavillonen
Bojsen Biler
ThyboBiler