Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/holstebrofestuge.dk/2017/wp-content/plugins/essential-grid/includes/item-skin.class.php on line 1145

Warning: session_start() [function.session-start]: Cannot start session when headers already sent in /var/www/holstebrofestuge.dk/2017/wp-content/themes/yoo_sixthavenue_wp/warp/systems/wordpress/src/Warp/Wordpress/Helper/SystemHelper.php on line 535
10. Juni » Holstebro Festuge

10.00 FarveRidt

Værker i olie og akvarel

Dorthe Kærgaard udstiller på Holstebro Bibliotek.
Udstillingen kan ses i bibliotekets åbningstid: Mandag – fredag: 10.00 – 18 og lørdag: 10 – 14.

Billederne udstillet i FarveRidt er en del af en større serie, hvor Dorthe Kærgaard eksperimenterer med mennesker og hestefigurer. I Dorthe Kærgaards billeder har menneskeskikkelsen hovedrollen. Hun forsøger at skildre vores søgen gennem livet med alle dets dilemmaer og valg/fravalg. Ideerne udspringer af erfaringer, poesi, litteratur, verdens gang og af antikke myter, hvor de spejler tilværelsen i dag. Alle vil kunne se, hvad billederne forestiller. Motiverne rummer mange muligheder for fortolkning. Dorthe Kærgaard maler genkendelige figurer og genstande, men betragteren vil i mange tilfælde nok undre sig over, hvad der er på færde i motivet. At stå overfor et kunstværk, der vækker ens undren og nysgerrighed, er væsentligt for Dorthe Kærgard. Spørgsmålene er ofte mere frugtbare og meningsfulde end svarene.

”Dorthe Kærgaards billeder er en henføring til det urmenneskelige. I stil og farvevalg, en manifestation af geometri og harmoni, men med billedernes motiver næsten som kaotiske balancer, surrealistiske kombinationer, der får billederne til at stå stille til oplevelse og refleksion uden tid. Billederne er så mættede af indtryk og planer, at man mærker tiden helt tæt, som både nutid og altid. De bliver myter.” (Torben Tangsig, 2010)

www.dorthe-kaergaard.dk

Continue Reading

13.00 Stormløb

Parader af mennesker og Kentaurer, dyr og cykler, børn og pensionister, musikere og skuespillere, droner og stylter kommer galopperende, dansende, rullende og trippende fra forskellige dele af byen og mødes på Kirkepladsen for at præsentere sig for Holstebro. Alle disse lyde og billeder fylder gaderne med en uvant og poetisk vildskab som forberedelse på Festugens ni festlige dage.

Paraderne starter ved Holstebro Badeland (Théâtre du Centaure og Odin Teatret), Holstebro Banegård (De sorte perler og Deborah Hunt & Horseplay Everyday), åen ved Kvickly (Vildkatte og Vilde Hunde), Musikteatret (Teatro tascabile og Wild Island).

Continue Reading

13.30 Tomatdag

Endelig er tiden kommet til at kaste tomater på Jeppe “Kunstpartiets Borgmesterkandidat”, hvis han ikke kan tale dansk. Med kandidater fra de politiske partier, spejderne, unge og elever fra skoler i Holstebro – en del af Åbning af Holstebro Festuge 2017 på Kirkepladsen.

Continue Reading

15.00 Holstebro Internationale Tango Festival 2017

Oplev en unik koncert med et af verdens bedste klassiske tangoorkestre Tango Spleen fra Italien. Om eftermiddagen giver tango-orkestret en tangomusik workshop for alle interesserede. Det er ikke nødvendigt at have en dansepartner med; du sidder på stolen og får en forelæsning med musikalske indslag og fortælling om tangomusikken. Til festivalen er det også muligt at lære at danse argentinsk tango på en workshop for begyndere. Hør tango-instrumentet Bandoneon (opkaldt efter Heinrich Band – Tyskland). Bandoneonen benyttede man i de mindre kirker til gudstjenester i midt-europa – mest i Tyskland, fordi man ikke havde råd til de dyre store kirkeorgler.

 

Tidspunkt: 15.00 – 22.30

15.00 – 16.00: Tango-workshop og tange-musik-workshop

Kl 15.00 – 16.00  Tango-workshop for nybegyndere/begyndere/fortsættere – 50 kr. pr.person

Kl 16.00 – 17.30  Tango-musik workshop og foredrag om tangomusikken. For musikere og andre interesserede. Det er ikke nødvendigt at have en dansepartner med.

Undervisere: Tango-Orkester Spleen fra Italien.

Pris: 150 kr

 

 

20.00 – 22.30: Klassisk tango-koncert og tango-salon

Kl.  20.00 – 20.30 Tango-salon med tango-DJ Eugene Weinberger

Kl.  20.30 – 21.15 Tangokoncert med Tango Spleen Orquestra

Kl.  21.15 – 21.45 Pause – Tango-salon med tango-DJ Eugene Weinberger

Kl.  21.45 – 22.30 Tangokoncert med Tango Spleen Orquestra

 

Pris: 175,- Medlemmer af Tango MidtVest 150,-

Vand og vin kan købes i tangobaren

 

 

Tilmelding/reservering af billetter/pladser/info:

Svenning Hoffmann Sørensen  svenhoff@mail.tele.dk  Tlf: 21 27 38 42

 

Sponsoreret af Holstebro Kommune, Kunst og Kultur, Færch Fonden

Continue Reading

15.00 Into The Wild

HFKD (HUSET FOR KUNST OG DESIGN) har taget en anderledes drejning på fest-ugens tema: ”Det vilde vesten”, og sammensat en gruppeudstilling med nogle af landets mest aktuelle samtidskunstnere, som alle lader ”det vilde” indgå i deres værker. Kunstnerne har det til fælles, at de alle interesserer sig for naturen og det spirituelle.
Udstillingen er sammensat af kunstværker med et overordnet fælles tema, der handler om at begive sig ind i det ukendte, det vilde og det fremmede. For kunstnerne drejer det sig om, at de alle interesserer sig for at udtrykke det uforståelige, naturen og det spirituelle i deres værker. Det ukendte er det endnu ikke afsøgte – det fremmede, og er tit forbundet med en særlig forestilling eller forventning. En spændende og tankevækkende udstilling med samtidskunstnere på et højt professionelt niveau.


Til åbningsfesten på udstillingen, lørdag d. 10. juni kl. 15.00 – 19.00, vil der i dagens anledning være events og optrædener, der også kommenterer på udstillingens tema samt forfriskninger til de besøgende.

Åbningstider: Fredag 12-16, lørdag-søndag 11-17
Udstillingen har åbent 10. juni – 30. juli
Udstillingen er kurateret af Anna Bak
Samarbejdspartnere: Dansk Talentakademi
Udstillingen er støttet af Statens Kunstfond, Færch Fonden og Holstebro Kommune.

Huset for Kunst og Design er et undervisnings- og udstillingshus primært for samtidskunst. Det er mødested mellem et professionelt, skabende kunstmiljø og unge studerende fra Dansk Talentakademi. Huset prioriterer formidling og dialog med borgerne og det omgivende miljø.

www.hfkd.dk 

Continue Reading

16.00 Et vildt syn

Overraskelser til eftermiddagskaffen: en hest, Odin Teatrets Mr. Peanut og østeuropæiske melodier dukker op til Mellemtoftens eftermiddagskaffe og udgør et mildt sagt usædvanligt syn.

Continue Reading

17.00 Hjem#3

KONCERTEN ER FLYTTET TIL NØRREGADE 14.

Hjem#3 er et elektronisk musikprojekt, hvor komponist Niels Bjerg skaber et værk hver til fire forskellige hjem, to i København og to i Vestjylland. Pga. pludseligt opståede omstændigheder har det tredje hjem i rækken: Holstebro Asylcenter måttet søge eksil i den tidligere bankfilial på Nørregade 14. Tre beboere fra Asylcentret vil være værter for begivenheden. Niels Bjerg har indsamlet hverdagslyde i samarbejde med beboere på asylcentret og skabt musikken ud fra naturlige forekomster af rytmisk og melodisk materiale, som komponisten finder i lydoptagelserne, og som indgår elektronisk processeret i musikken. Et orkester af højtalere omgiver publikum, og lyden vil blive diffuseret live af komponisten.

Komponist Niels Bjerg:

www.wego.dk

 

Fotograf Frida Nygaard Gregersen

http://fridagregersen.com

 

Continue Reading

17.00 Sovekammeret

I denne forestilling mødes to virtuose ensembler: Ensemble MidtVests musikere og de mageløse franske Kentaurer.

Tilskuerne bliver inviteret med ind i Kentaurernes sovekammer og ser, som i en drøm, de to Kentaurer kredse om hinanden, danse langsomt på persiske tæpper og til sidst blive vugget i søvn, mens musikerne skaber magiske lyduniverser. Dette kunstnermøde er unikt, og forestillingen opføres kun denne ene gang.

 

Støttet af Beckett-Fonden og Brødrene Hartmanns Fond

Tak til Dogan Ægte Tæpper

Continue Reading

17.30 Festjyllandia Nr Felding

Forestillingen Festjyllandia opføres i det gigantiske Cirkus Maximus bygget af 65.000 kg halm i Nr. Felding. I forestillingen medvirker den verdensberømte italienske teatergruppe Teatro tascabile 23 musikere, en teleskoplæsser, folkedansere, en pensionist teatergruppe, en traktor og islandske heste sammen med en lang række lokale talenter. Sammen fortæller de historien om, hvordan Vestjylland blev til Festjylland, akkompagneret af Vestjysk Concert Band, som uropfører komponisten Frans Winthers nye orkesterværk Festjyllandia.

NB: begrænset antal pladser – mød op i god tid for at sikre dig plads!

Instruktion: Kai Bredholt, skuespiller, Odin Teatret – Nordisk Teaterlaboratorium. Komposition: Frans Winther, komponist, Odin Teatret – Nordisk Teaterlaboratorium.

Continue Reading

19.00 Halfdansk Rapsodi Ryde

Iben Nagel Rasmussen, skuespiller ved Odin teatret, fortæller om sin far, Halfdan Rasmussen; en vild historie om den splejsede arbejderdreng der blev hele Danmarks Halfdan. Med digtoplæsning, sange, fotos og filmstumper, vil Iben Nagel Rasmussen stykke et portræt sammen af den mere ukendte side af Halfdan; Hans opvækst i en børnerig familie i en toværelses lejlighed på Christianshavn, den tidlige ungdom med arbejdsløshed, det politiske engagement i 30erne, højskoleophold, en rejse på cykel mod Spanien hvor borgerkrigen raser, mødet med andre unge digterspirer i Unge Kunstneres Klub under den tyske besættelse og vejen frem til anerkendelse og berømmelse. 

HALFDANSK RAPSODI er ikke en børneforestilling, men snarere en rejse ind i den til tider dystre baggrund, som Halfdans voksne digte groede ud af. Selvfølgelig suppleret i rigt mål med de finurlige, sjove, skæve og egenartede rim, der kom til at kendetegne ham som digter. 

Continue Reading

20.00 Shady Town Opening Night

20.00 – 20.45 The Freak-parade
Shady Towns freak-parade starter kl 20.00 på Store Torv og samler skabninger op fra de mørke gyder i Holstebro og fører dem til den store åbningsceremoni på Slagteriet. Deltag i den livlige parade af dansende grise, farverige og udklædte figurer, akrobater, vilde trommeslagere og musikere.

20.45 – 22.30 Shady Towns åbningsceremoni
Åbningsceremonien præsenterer alle kunstnerne fra Shady Town i en spektakulær eksplosion af action og energi på slagteriets facade. Efter forestillingen fortsætter festen inde i slagteriet med kunstinstallationer af Jens & Morten og performances af Teatr Brama fra Caravan Next mm. Du er velkommen til at deltage med eller uden dit eget freak kostume.

22.30 – 01.00 Late Night Festuge Cabaret
Til Late Night Festuge Cabaret kan alle festuge folk, publikum og kunstnere slappe af sammen i en behagelig og livlig atmosfære for at snakke, mødes og få en drink. Alt kan ske, et spontant kor, jazzsangere, akrobater der flyver gennem luften, dans til levende musik eller bare gode vibes med gamle og nye venner. Late Night Festuge Cabaret er åben hver aften men med forskellige inviterede kunstnere hver aften. Desuden vil festuge kunstnere lave spontane fremtoninger på scenen.

Mere information:
SLASH facebookpage
Eller Kontakt SLASH på shadytown2017@gmail.com

Continue Reading

22.30 – 01.00 Late Night Festuge Cabaret

Til Late night Festuge cabaret mødes Festugepublikum -og kunstnere natten i en behagelig og livlig atmosfære for at afslutte dagen, snakke og nyde spontane forestillinger af lokale og internationale festugekunstnere. Alting kan ske her; Et spontant kor, der synger eksotiske drikkesange, en jazzsanger der hvisker i dit øre, akrobater der flyver gennem luften, dans til levende musik eller simpelthen bare at oplevelsen af gode vibes med gamle og nye venner. Late Night Festuge Cabaret er åben hver aften på slagteriet og har forskellige kunstnere hver aften.

Continue Reading

Sponsorer

Statens Kunstfond
Caravan Next
I am Web
I am Web
Holstebro Kommune
NTL
Nordic Culture Point
Kulturministeriet
Apmf Logo Print
LAG
Podio
Brama Poland
Beckett
Brd. Hartmann
toyota
Det italienske kulturinstitut
Kreaturhandler A.R
Land Fritid
HolstebroLøveapotek
Mr. Holstebro
AutoCentret
AutoG Holstebro
MusikteatretHolstebro
HolstebroHandelsstandsforening
CenterForSocialtUdsatte (002)
BorbjergSparekasse
InstitutFrancail
HolstebroKirke
JespersPlanteskole
BjarneNielsen
KajBech
SteenMikkelsen.com
Koda
Genfa
A
Minirig
DahlPedersen
Skoda
CAL Peugeot
Anlægspavillonen
Bojsen Biler
ThyboBiler