Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/holstebrofestuge.dk/2017/wp-content/plugins/essential-grid/includes/item-skin.class.php on line 1145

Warning: session_start() [function.session-start]: Cannot start session when headers already sent in /var/www/holstebrofestuge.dk/2017/wp-content/themes/yoo_sixthavenue_wp/warp/systems/wordpress/src/Warp/Wordpress/Helper/SystemHelper.php on line 535
11. juni » Holstebro Festuge

09.00 Hjemme hos Kentaurerne

Hver morgen kan man besøge Kentaurlandsbyen. Kentaurerne skal vaskes og friseres, trænes og luftes. Nogle gange kommer der gæster til morgenkaffe, måske spiller de musik eller synger en sang, måske har de andre kæledyr med.

Kom på besøg hjemme hos Kentaurerne!

Continue Reading

10.00 Tango i Holstebro Kirke

Mens tangodanserne fra tango MidtVest danser i kirken, kan du opleve et af verdens bedste tangoorkestre, Tango Spleen fra Italien, spille på det tango-musik-instrument – Bandoneon. Bandoneonen (opkaldt efter Heinrich Band – Tyskland) benyttede man i de mindre kirker til gudstjenester i midt-europa mest, fordi man ikke havde råd til de dyre store kirkeorgler.

 

 

Continue Reading

10.00 Vildnis

Igennem Anlægget løber en kilde, der snor sig afsted fra søen til åen, og ovenover parkens græs og blomster vokser et vildnis, som skjuler husene oppe på bakken. De venter kun på, at bare fødder skal mærke vandet, og på at Kentaurer skal vise vej mellem træerne, til de til sidst når statuerne rundt om hjørnet.

 

Continue Reading

11.00 – 23.00 Shady Søndagsmarked

Shady Sunday Street Market er et livligt street market i Shady Town med forestillinger, musik, håndværk, design og lokal mad. Efter markedet kan du Grille-din-egen-mad og selvfølgelig slutter dagen med Late Night Festuge Cabaret.

11.00-20.00 Koncertsalen og Shady Udstillingsrum er åben
 
En massiv katedral af lyd åbner sig, når et robot orkester spiller til beskueren med korlagte projektioner af kaleidoskoper og skygger af lys. Som du bevæger dig gennem bygningen, følger din egen skygge dig, twirling til rytmen. Udstillingens rummet er fyldt med kunstinstallationer, bevægelige skygger og videokunst.

11.00 – 17.00 Shady Søndagsmarked et Forestillinger
Vi indviger Shady Town med et livligt og festligt gademarked foran Slagteriet. Markedet vil være fyldt med boder der sælger kunsthåndværk, design og lokale fødevarer. Shady Sunday Market vil være krydret med mange slags overraskende pop-up-forestillinger. I løbet af dagen er der blandt andet: folkemusik, gadeteater og et modeshow med Cos Squad og deres cosplay væsner fra hele verden.

12.00 – 17.30 Workshops
Shady Sunday Market byder på aktiviteter for børnene og for hele familien: søndagens workshops inviterer til en verden af cirkus og den traditionelle Water Sleeve dans fra det fjerne østen. For børnene er der mini-film og Shady fotostudiet er klar til at tage freaky portrætter af familie og venner.

14.00 – 19.00 Åben scene
Åben scene opfordrer alle kunstnere til at komme og vise hvad de kan – sang, musik, dans, stand-up comedy .. Shady Town venter på dit talent. På scenen er der et lille PA-system med mikrofoner og mulighed for tilslutning af computer eller mp3-afspiller. Hvis du har særlige behov eller ønsker, bedes du kontakte os på shadytown2017@gmail.com.

16.30 – 17.00 Tractor Circus
I traktorcirkus møder maskinen mennesket og alle regler er brudt. Med linjer spændt op mellem landbrugsmaskiner skabes et svævende scenerum, hvor samarbejdet mellem mennesker og enorme maskiner vendes på hovedet. I bogstaveligste forstand! På denne måde indfanges poesi og den skarpe skønhed af ærlighed og vanvid udfolder sig i et snoet univers.

17.00 – 20.30 Familie grill
Afslut dagen med en udendørs familiemiddag i Shady Town. Medbring eller køb din mad og grill den på de opstillede fælles grill. Madbiler, bar, fantastisk kaffe og musik kan nydes i lounge området.

21.00 – 23.00 Late Night Festuge Cabaret
The Late Night Festuge Cabaret er hvor Festuge kunstnere og publikum kan mødes om aftenen. Drikke, snak og nyde sene aften forestillinger af Holstebro og Festuge kunstnere.

Sundays Shady workshops:

12.00-13.00 Jonglør workshop
Jonglør workshop, hvor børnene laver bolde til at jonglere med og lærer at bruge dem.
12.00-15.00 Monster Block T-shirt Design og tryk din egen monster t-shirt med block printing teknikker. Medbring din egen (rene!) t-shirt eller få en frisk her.
13.15- 14.15 Cirkus workshop
En workshop med luftakrobatik og akrobatik på gulv og med partner.
17.00 – 17.30 Water Sleeve Greetings
Forestilling og åben workshop med traditionel silkeærme-dans fra det fjerne østen. En beruset digter’s drøm, en historie om ‘Li Bai’, kinesisk digter fra Tang-dynastiet.

Mere information:
SLASH facebookpage
Eller Kontakt SLASH på shadytown2017@gmail.com

Continue Reading

11.00 Into The Wild

HFKD (HUSET FOR KUNST OG DESIGN) har taget en anderledes drejning på fest-ugens tema: ”Det vilde vesten”, og sammensat en gruppeudstilling med nogle af landets mest aktuelle samtidskunstnere, som alle lader ”det vilde” indgå i deres værker. Kunstnerne har det til fælles, at de alle interesserer sig for naturen og det spirituelle.
Udstillingen er sammensat af kunstværker med et overordnet fælles tema, der handler om at begive sig ind i det ukendte, det vilde og det fremmede. For kunstnerne drejer det sig om, at de alle interesserer sig for at udtrykke det uforståelige, naturen og det spirituelle i deres værker. Det ukendte er det endnu ikke afsøgte – det fremmede, og er tit forbundet med en særlig forestilling eller forventning. En spændende og tankevækkende udstilling med samtidskunstnere på et højt professionelt niveau.

Åbningstider: Fredag 12-16, lørdag-søndag 11-17
Udstillingen har åbent 10. juni – 30. juli
Udstillingen er kurateret af Anna Bak
Samarbejdspartnere: Dansk Talentakademi
Udstillingen er støttet af Statens Kunstfond, Færch Fonden og Holstebro Kommune.

Huset for Kunst og Design er et undervisnings- og udstillingshus primært for samtidskunst. Det er mødested mellem et professionelt, skabende kunstmiljø og unge studerende fra Dansk Talentakademi. Huset prioriterer formidling og dialog med borgerne og det omgivende miljø.

www.hfkd.dk 

Continue Reading

11.00 Wild Cats & Wild Dogs – Holstebro Lystanlæg

I en anarkisk storm fylder de vilde, kælne og legesyge dyr omgivelserne, indtil Baronen kalder dem tilbage med et enkelt fløjt – og de er væk. En vitalistisk og uforudsigelig gadeforestilling, der er fuld af energi, overraskelser, musik og liv. Forestillingen vil blive vist på skoler, børnehaver og museer samt parken, banegården, gågaden, lufthavnen og mange flere steder. Projektet er resultatet af tre års workshops, ledet af Roberta Carreri, med deltagere fra flere forskellige lande. Sammen har de arbejdet med danse, forskellige kampsportsteknikker og koreografier, der kan tilpasses tilskuerne, så alle får en unik oplevelse og ingen forestillinger er ens.

Organiseret af Roberta Carreri og Carolina Pizarro fra Odin Teatret – Nordisk Teaterlaboratorium og projektfacilitator Line Nordentoft Pedersen

Støttet af STS Biler, Holstebro

Continue Reading

11.15 Hjemme hos Kentaurerne

Hver morgen kan man besøge Kentaurlandsbyen. Kentaurerne skal vaskes og friseres, trænes og luftes. Nogle gange kommer der gæster til morgenkaffe, måske spiller de musik eller synger en sang, måske har de andre kæledyr med.

Kom på besøg hjemme hos Kentaurerne!

Continue Reading

13.00 Musik i mosen

I en stor gammel landskabshave tæt ved Storåen får gamle sagn og traditioner nyt liv. Før sang og dansede elverfolket i mosen, nu spiller elever og lærere fra Holstebro Musikskole og eleverne fra Balletskolen danser.
Det er klassisk, det er kunst, det er mennesket der sanser det guddommelige i naturen.

Se mere på www.musik-i-mosen.dk

Continue Reading

14.00 Wild Cats & Wild Dogs – Holstebro Kunstmuseum

Omgivet af vilde katte og vilde hunde, indtager Baronen Holstebro med kunstneriske lynnedslag. Det ene øjeblik er dyrene i snor, det næste er de fri. Oplev skuespillere fra hele verden i en vitalistisk og uforudsigelig gadeforestilling fuld af energi, overraskelser, musik og liv.

Organiseret af Roberta Carreri og Carolina Pizarro fra Odin Teatret – Nordisk Teaterlaboratorium og projektfacilitator Line Nordentoft Pedersen

Støttet af STS Biler, Holstebro

Continue Reading

15.00 De tre aldre

De er der på én gang: én kentaurkvindes tre aldre. En barnekentaur ler, mens hun børster sit hår og traver muntert. Nu, som kvinde, strækker hun sig og tager sig tid til at rede sit lange mørke hår. Så står hun nærmest ubevægelig og fører fingrene igennem sin sølvmanke. Det er kærtegnets ypperste kunst; den endeløse nostalgi i en bevægelse, man gentager hele livet igennem. Tilskueren ser et helt liv fanget i ét eneste øjeblik, kærtegnets korte nu.

 

Støttet af Beckett-Fonden og Brødrene Hartmanns Fond

Tak til Dogan Ægte Tæpper

Continue Reading

15.00 Halfdansk rapsodi Ulfborg

Iben Nagel Rasmussen, skuespiller ved Odin teatret, fortæller om sin far, Halfdan Rasmussen; en vild historie om den splejsede arbejderdreng der blev hele Danmarks Halfdan. Med digtoplæsning, sange, fotos og filmstumper, vil Iben Nagel Rasmussen stykke et portræt sammen af den mere ukendte side af Halfdan;
Hans opvækst i en børnerig familie i en toværelses lejlighed på Christianshavn, den tidlige ungdom med arbejdsløshed, det politiske engagement i 30erne, højskoleophold, en rejse på cykel mod Spanien hvor borgerkrigen raser, mødet med andre unge digterspirer i Unge Kunstneres Klub under den tyske besættelse og vejen frem til anerkendelse og berømmelse.

HALFDANSK RAPSODI er ikke en børneforestilling, men snarere en rejse ind i den til tider dystre baggrund, som Halfdans voksne digte groede ud af. Selvfølgelig suppleret i rigt mål med de finurlige, sjove, skæve og egenartede rim, der kom til at kendetegne ham som digter.

Af og med: Iben Nagel Rasmussen, skuespiller på Odin Teatret.

Continue Reading

16.00 Hjem#3

KONCERTEN ER FLYTTET TIL NØRREGADE 14.

Hjem#3 er et elektronisk musikprojekt, hvor komponist Niels Bjerg skaber et værk hver til fire forskellige hjem, to i København og to i Vestjylland. Pga. pludseligt opståede omstændigheder har det tredje hjem i rækken: Holstebro Asylcenter måttet søge eksil i den tidligere bankfilial på Nørregade 14. Tre beboere fra Asylcentret vil være værter for begivenheden. Niels Bjerg har indsamlet hverdagslyde i samarbejde med beboere på asylcentret og skabt musikken ud fra naturlige forekomster af rytmisk og melodisk materiale, som komponisten finder i lydoptagelserne, og som indgår elektronisk processeret i musikken. Et orkester af højtalere omgiver publikum, og lyden vil blive diffuseret live af komponisten.

Komponist Niels Bjerg:

www.wego.dk

 

Fotograf Frida Nygaard Gregersen

http://fridagregersen.com

 

Continue Reading

17.00 Wild Cats & Wild Dogs – Holstebro genbrugsplads

Omgivet af vilde katte og vilde hunde, indtager Baronen Holstebro med kunstneriske lynnedslag. Det ene øjeblik er dyrene i snor, det næste er de fri. Oplev skuespillere fra hele verden i en vitalistisk og uforudsigelig gadeforestilling fuld af energi, overraskelser, musik og liv.

Organiseret af Roberta Carreri og Carolina Pizarro fra Odin Teatret – Nordisk Teaterlaboratorium og projektfacilitator Line Nordentoft Pedersen

Støttet af STS Biler, Holstebro

Continue Reading

17.00 Wild Island søn

Den vilde ø er en kunstinstallation bygget på en platformsscene, der er lavet af de lokale spejdergrupper. Platformen bliver beværtet af lokale kunstnere og involverer byens borgere, lokale foreninger, skoler, spejdergrupper og internationale kunstnergrupper. Temaet er “den vilde mand” og refererer til den vilde side, der eksisterer i os alle – linket til instinkt, til totemdyr og til det vilde i mennesker, som stadig findes I hedenske ritualer i hele verden. En kunstnerisk installation fuld af overraskelser.

Hver dag vil forskellige gæster optræde på øen fra kl. 17.00-18.00. Den 17. juni vil finaleeventet vække hele åen til live i samarbejde med Holstebro Regatta // Reb & Ror. 

 

 

 

Continue Reading

17.30 Festjyllandia

Forestillingen Festjyllandia opføres i det gigantiske Cirkus Maximus bygget af 65.000 kg halm i Nr. Felding. I forestillingen medvirker den verdensberømte italienske teatergruppe Teatro tascabile 23 musikere, en teleskoplæsser, folkedansere, en pensionist teatergruppe, en traktor og islandske heste sammen med en lang række lokale talenter. Sammen fortæller de historien om, hvordan Vestjylland blev til Festjylland, akkompagneret af Vestjysk Concert Band, som uropfører komponisten Frans Winthers nye orkesterværk Festjyllandia.

NB: begrænsede pladser – kom i god tid for at sikre dig en plads.

Instruktion: Kai Bredholt, skuespiller, Odin Teatret – Nordisk Teaterlaboratorium. Komposition: Frans Winther, komponist, Odin Teatret – Nordisk Teaterlaboratorium. 

Continue Reading

18.00 Et vildt syn

En flok heste dukker op i Asagården sammen med en række andre teaterfigurer og akkompagneret af østeuropæiske melodier. Tilsammen danner de et usædvanligt og vildt syn under vinduerne og mellem bygningerne.

Continue Reading

20.30 – 23.00 Late Night Festuge Cabaret

Til Late night Festuge cabaret mødes Festugepublikum -og kunstnere natten i en behagelig og livlig atmosfære for at afslutte dagen, snakke og nyde spontane forestillinger af lokale og internationale festugekunstnere. Alting kan ske her; Et spontant kor, der synger eksotiske drikkesange, en jazzsanger der hvisker i dit øre, akrobater der flyver gennem luften, dans til levende musik eller simpelthen bare at oplevelsen af gode vibes med gamle og nye venner. Late Night Festuge Cabaret er åben hver aften på slagteriet og har forskellige kunstnere hver aften.


Continue Reading

21.00 Rekviem for en kentaur

Vi er i kirken. Det er næsten mørkt, og orglet spiller en blid, fremmed og forførende musik. Kentauren er her, men kun hans ryg er synlig. Han danser, sitrer, bøjer sig i det spinkle lys. Kroppen skælver, og en sjæl flyver bort. Publikum sidder helt tæt på for at fange Kentaurens mindste bevægelser, som taler til os om livets stille stunder.

Forestillingen varer 10 minutter.

 

Tak til Holstebro Menighedsråd

Støttet af Beckett-Fonden og Brødrene Hartmanns Fond

Continue Reading

21.20 Rekviem for en kentaur

Vi er i kirken. Det er næsten mørkt, og orglet spiller en blid, fremmed og forførende musik. Kentauren er her, men kun hans ryg er synlig. Han danser, sitrer, bøjer sig i det spinkle lys. Kroppen skælver, og en sjæl flyver bort. Publikum sidder helt tæt på for at fange Kentaurens mindste bevægelser, som taler til os om livets stille stunder.

Forestillingen varer 10 minutter.

 

Tak til Holstebro Menighedsråd

Støttet af Beckett-Fonden og Brødrene Hartmanns Fond

Continue Reading

21.30 Skovens Port

Vild natur midt i byen.

En festlig og stemningsfuld åbning af Skoven! På den smukke slette hvor Vegen Å slynger sig i sirlige cirkler, samles vi ved skovbrynet for at åbne Skoven Port – med De sorte perler – majestætiske Frieserheste samt sange, kald og råb fra Grækenland og Danmark. Publikum og medvirkende danner en smuk procession igennem Skovens Port for sammen at indvie Skoven / in the woods!

 

Støttet af:

Holstebro Kommune

Center for Socialt Udsatte Holstebro

Continue Reading

21.40 Rekviem for en kentaur

Vi er i kirken. Det er næsten mørkt, og orglet spiller en blid, fremmed og forførende musik. Kentauren er her, men kun hans ryg er synlig. Han danser, sitrer, bøjer sig i det spinkle lys. Kroppen skælver, og en sjæl flyver bort. Publikum sidder helt tæt på for at fange Kentaurens mindste bevægelser, som taler til os om livets stille stunder.

Forestillingen varer 10 minutter.

 

Tak til Holstebro Menighedsråd

Støttet af Beckett-Fonden og Brødrene Hartmanns Fond

Continue Reading

22.15 Ascetica

Mellem Skovens træer dukker sangerne op med lys i hænderne. Den menneskelige stemme er den gennemgående kraft i forestillingen og skaber en stærk og følelsesmættet oplevelse. ”Ascetica: Salvatores Dei” (Guds frelsere) er en spirituel tekst, skrevet som et evangelium af den verdenskendte græske forfatter Nikos Kazantzakis fra Iraklion, Kreta (1883-1957). Ascetica er også en research om forholdet mellem teater og ceremoni. Med Ascetica ønsker OMMA Studio Theater at forbinde mennesker – at genskabe den tabte relation mellem mennesker – hvor forestillingen får karakter af et overgangsritual.

 

Støttet af:

Holstebro Kommune

Center for Socialt Udsatte Holstebro

 

Continue Reading

23.30 Mod Mælkevejen

Fugle gør det. Mennesker gør det. Oceangående sæler gør det: orienterer sig ved Mælkevejens matte stjernebælte. Selv de mindste insekter kan finde vej ved galaksens stribe af lys, og hver aften i Festugen kan man se alle slags nattevæsener bevæge sig langs denne himlens highway, Mælkevejen, på vej mod Midnatsritual i parken.

Continue Reading

23.50 Nattens Kentaurer

Ved midnat dukker mytologiske væsener, Kentaurer og spøgelser op for at mødes med virkelige eller fiktive karakterer ved Mælkevejens skær. Deres historier hører til i en poetisk del af os, som lever i skygge. Ved dagslys forsvinder de. Men ved midnat standser tiden op, og en blid vildskab bemægtiger sig vores fantasi.

Pga. regn udføres Nattens kentaurer i Rådhushallen kl. 00.15 

 

Støttet af Beckett-Fonden og Brødrene Hartmanns Fond

 

Continue Reading

Sponsorer

Statens Kunstfond
Caravan Next
I am Web
I am Web
Holstebro Kommune
NTL
Nordic Culture Point
Kulturministeriet
Apmf Logo Print
LAG
Podio
Brama Poland
Beckett
Brd. Hartmann
toyota
Det italienske kulturinstitut
Kreaturhandler A.R
Land Fritid
HolstebroLøveapotek
Mr. Holstebro
AutoCentret
AutoG Holstebro
MusikteatretHolstebro
HolstebroHandelsstandsforening
CenterForSocialtUdsatte (002)
BorbjergSparekasse
InstitutFrancail
HolstebroKirke
JespersPlanteskole
BjarneNielsen
KajBech
SteenMikkelsen.com
Koda
Genfa
A
Minirig
DahlPedersen
Skoda
CAL Peugeot
Anlægspavillonen
Bojsen Biler
ThyboBiler