10.00 FarveRidt

Værker i olie og akvarel

Dorthe Kærgaard udstiller på Holstebro Bibliotek.
Udstillingen kan ses i bibliotekets åbningstid: Mandag – fredag: 10.00 – 18 og lørdag: 10 – 14.

Billederne udstillet i FarveRidt er en del af en større serie, hvor Dorthe Kærgaard eksperimenterer med mennesker og hestefigurer. I Dorthe Kærgaards billeder har menneskeskikkelsen hovedrollen. Hun forsøger at skildre vores søgen gennem livet med alle dets dilemmaer og valg/fravalg. Ideerne udspringer af erfaringer, poesi, litteratur, verdens gang og af antikke myter, hvor de spejler tilværelsen i dag. Alle vil kunne se, hvad billederne forestiller. Motiverne rummer mange muligheder for fortolkning. Dorthe Kærgaard maler genkendelige figurer og genstande, men betragteren vil i mange tilfælde nok undre sig over, hvad der er på færde i motivet. At stå overfor et kunstværk, der vækker ens undren og nysgerrighed, er væsentligt for Dorthe Kærgard. Spørgsmålene er ofte mere frugtbare og meningsfulde end svarene.

”Dorthe Kærgaards billeder er en henføring til det urmenneskelige. I stil og farvevalg, en manifestation af geometri og harmoni, men med billedernes motiver næsten som kaotiske balancer, surrealistiske kombinationer, der får billederne til at stå stille til oplevelse og refleksion uden tid. Billederne er så mættede af indtryk og planer, at man mærker tiden helt tæt, som både nutid og altid. De bliver myter.” (Torben Tangsig, 2010)

www.dorthe-kaergaard.dk

Continue Reading

11:00 Hjemme hos kentaurerne

Hver morgen kan man besøge Kentaurlandsbyen. Kentaurerne skal vaskes og friseres, trænes og luftes. Nogle gange kommer der gæster til morgenkaffe, måske spiller de musik eller synger en sang, måske har de andre kæledyr med.

Kom på besøg hjemme hos Kentaurerne!

Continue Reading

11.00 – 03.00 Byttemarked

11.00 – 16.00 Byttemarked
Forår og sommer rengøring! Ryd op i din garderobe, din make-up og i køkkenskabe. Sortér ud i børnenes legetøj, ryd op i garagen og haveskuret – find de ting, du ikke længere bruger (som dog er for gode til at smide ud) og tag dem med til Shady Towns byttemarked. Et byttemarked er et pengeløst genbrugsmarked, hvor man kan udveksle nyttige ting med andre. Placér dine medbragte ting på de lange borde, og se om ikke der skulle være noget andet, du har brug for.

13.00 – 14.00 Workshop – Verdens vuggeviser
Tilbring en afslappende siesta med at lære og lytte til traditionelle vuggeviser fra fire forskellige kulturer. Folk i alle aldre er velkomne til at deltage i koret af syngende drømmere – med eller uden børn. I samarbejde med Thiaheswery Tiaharaja.

16.00 – 19.00 Shady Town Chill Out
Efter markedet er Shady Town Chill Out Lounge åben. Slap af med drinks og musik og grib den sidste chance for at gæste Shady Towns åbne scene, før solen går ned.

18.30 – 19.00 Traktorcirkus
I traktorcirkus møder maskinen mennesket og alle regler er brudt. Med linjer spændt op mellem landbrugsmaskiner skabes et svævende scenerum, hvor samarbejdet mellem mennesker og enorme maskiner vendes på hovedet. I bogstaveligste forstand! På denne måde indfanges poesi og den skarpe skønhed af ærlighed og vanvid udfolder sig i et snoet univers. 

19.00 – 23.00 Late Night Festuge Lounge

20.00 – 21.15 Ghost Dance
Ghost Dance (spøgelsesdans) kombinerer musik og teater. Dette originale stykke, skabt af Brama ensemblet, er inspireret af Allen Ginsberg, Patti Smith, døende civilisationers folkekunst og antikapitalistiske manifester. Instrueret af Daniel Jacewicz. Med Jenny Crissey, Kimberling Longueira, Anastasiia Miedviedieva, Lesja Szulc, Aleksandra Ślusarczyk, Patryk Bednarski, Oleh Nesterov, Wojciech Rosiński, Jakub Szambelan, Piotr Śnieguła

23.00 – 02.00 Regatta after-party 

Continue Reading

11.00 Into the Wild

HFKD (HUSET FOR KUNST OG DESIGN) har taget en anderledes drejning på fest-ugens tema: ”Det vilde vesten”, og sammensat en gruppeudstilling med nogle af landets mest aktuelle samtidskunstnere, som alle lader ”det vilde” indgå i deres værker. Kunstnerne har det til fælles, at de alle interesserer sig for naturen og det spirituelle.
Udstillingen er sammensat af kunstværker med et overordnet fælles tema, der handler om at begive sig ind i det ukendte, det vilde og det fremmede. For kunstnerne drejer det sig om, at de alle interesserer sig for at udtrykke det uforståelige, naturen og det spirituelle i deres værker. Det ukendte er det endnu ikke afsøgte – det fremmede, og er tit forbundet med en særlig forestilling eller forventning. En spændende og tankevækkende udstilling med samtidskunstnere på et højt professionelt niveau.


Åbningstider: Fredag 12-16, lørdag-søndag 11-17
Udstillingen har åbent 10. juni – 30. juli
Udstillingen er kurateret af Anna Bak, laver i samarbejde med Dansk Talentakademi og støttet af Statens Kunstfond, Færch Fonden og Holstebro Kommune.


Huset for Kunst og Design er et undervisnings- og udstillingshus primært for samtidskunst. Det er mødested mellem et professionelt, skabende kunstmiljø og unge studerende fra Dansk Talentakademi. Huset prioriterer formidling og dialog med borgerne og det omgivende miljø.

www.hfkd.dk 

Continue Reading

12.00 Stormløb

Parader af mennesker og Kentaurer, dyr og cykler, børn og pensionister, musikere og skuespillere, droner og stylter kommer galopperende, dansende, rullende og trippende fra forskellige dele af byen og hilser farvel med en slutscene foran Musikteatret. De fejrer, at deres fremmede og poetiske vildskab allerede er blevet en del af Holstebros identitet.

 

Continue Reading

14.00 Holstebro Regatta // Reb & Ror

Tømmerflåde-regattaen Holstebro Regatta // Reb & Ror fylder Holstebros smukke Storå med finurlige båd-konstruktioner og festlige mennesker. Her kan du både som deltager og publikum være med til at sætte den kulturelle dagsorden i Holstebro.

Modsat den traditionsrige regatta på selve Vandkraftsøen, skal man dog ikke være muskuløs eller ekspert i det maritime for at deltage. I stedet skal hænderne været skruet godt på og opfindsomheden være i top – et af de få krav er nemlig, at tømmerflåden skal være hjemmelavet. Dog er gummibåde og kanoer også mere end velkomne til at drive med.

Link til Facebook event

Continue Reading

15.00 Marie Lund – Legumes

Marie Lunds skulpturer kan i første omgang ses som udsøgte, abstrakte form- og materiale eksperimenter, hvor det menneskelige er fraværende. Men kigger man nærmere efter, viser det sig, at skulpturerne alligevel rummer menneskelige spor, f.eks. i form af beklædningsgenstande, der er støbt ind i beton. Eller i form af hverdagsobjekter, der indgår i skulpturerne, og som får dem til at rumme en hemmelighedsfuld og tvetydig erindring om et levet liv. 

Se mere på www.holstebrokunstmuseum.dk

Continue Reading

17.00 Skovens Fest

En festlig afslutning på en uges ophold i Skoven. OMMA Studio Theater og sangere fra Skovens sangworkshop præsenterer sange fra ugens løb og Tiahes Thiaharaja danser en klassisk sydindisk fortælling om Siva, der møder en prinsesse i skoven. Eventuelt flere præsentationer fra Festugens workshops. Vi tænder bål og laver mad; nærvær og samvær rundt om bålet; stille tid og hvil i skovbunden eller oppe i træerne; et besøg i Eventyrskoven og lækker skovmad.

VIGTIG INFORMATION: Billetterne er gratis, men skal bookes online her

Program 

1.  Velkomstdrik

2. Lille koncert med OMMA og sangere fra SKOVENs sangworkshop

3. Tiahes Thiaharaja danser en klassisk Sydindisk fortælling om Shiva der møder en prinsesse i skoven

4.  Vi går i ”Eventyrskoven” for at høre eventyr og fortælling om Træernes Liv (Ingrid Hvass og Kent Byrialsen)

5.  Vi tænder bål og laver skovmad; nærvær og samvær rundt om bålet; stille tid og hvil i skovbunden eller oppe i træerne.

6. Sange, danse og lege. Maden koster 50 kr. MEDBRING: Tallerken, bestik, krus og gerne tæppe eller stol hvis du synes det er svært at sidde i skovbunden.

Det er muligt at fortsætte aftenen med begivenheden Fuglekor og Aftensang kl. 21.30 i Ådalen.  

Støttet af:

Holstebro Kommune

Center for Socialt Udsatte Holstebro

Continue Reading

17.00 Wild Island lør

Den vilde ø er en kunstinstallation bygget på en platformsscene, der er lavet af de lokale spejdergrupper. Platformen bliver beværtet af lokale kunstnere og involverer byens borgere, lokale foreninger, skoler, spejdergrupper og internationale kunstnergrupper. Temaet er “den vilde mand” og refererer til den vilde side, der eksisterer i os alle – linket til instinkt, til totemdyr og til det vilde i mennesker, som stadig findes I hedenske ritualer i hele verden. En kunstnerisk installation fuld af overraskelser.

Hver dag vil forskellige gæster optræde på øen fra kl. 17.00-18.00. Den 17. juni vil finaleeventet vække hele åen til live i samarbejde med Holstebro Regatta // Reb & Ror. 

Continue Reading

19.00 – 23.00 Late Night Festuge Lounge

Den sidste aften i festugen er der åben chillout lounge hele aftenen på slagteriet. Både publikum og kunstnere kan netværke hele aftenen og nyde afkølede drikke fra vores bar. Der vil ikke være forestillinger denne aften, men masser af afslappet baggrunds musik. Når chillout-loungen slutter, rykker Regatta Afterparty ind – så saml din energi og dans hele natten!

Continue Reading

19.00 Halfdansk Rapsodi, ejsing

Iben Nagel Rasmussen, skuespiller ved Odin teatret, fortæller om sin far, Halfdan Rasmussen; en vild historie om den splejsede arbejderdreng der blev hele Danmarks Halfdan. Med digtoplæsning, sange, fotos og filmstumper, vil Iben Nagel Rasmussen stykke et portræt sammen af den mere ukendte side af Halfdan;
Hans opvækst i en børnerig familie i en toværelses lejlighed på Christianshavn, den tidlige ungdom med arbejdsløshed, det politiske engagement i 30erne, højskoleophold, en rejse på cykel mod Spanien hvor borgerkrigen raser, mødet med andre unge digterspirer i Unge Kunstneres Klub under den tyske besættelse og vejen frem til anerkendelse og berømmelse. 

HALFDANSK RAPSODI er ikke en børneforestilling, men snarere en rejse ind i den til tider dystre baggrund, som Halfdans voksne digte groede ud af. Selvfølgelig suppleret i rigt mål med de finurlige, sjove, skæve og egenartede rim, der kom til at kendetegne ham som digter. 

Instruktion og skuespiller: Iben Nagel Rasmussen

Continue Reading

20.00 Ghost Dance

Ghost Dance (spøgelsesdans) kombinerer musik og teater. Dette originale stykke, skabt af Brama ensemblet, er inspireret af Allen Ginsberg, Patti Smith, døende civilisationers folkekunst og antikapitalistiske manifester.

 

Instrueret af Daniel Jacewicz

Med Jenny Crissey, Kimberling Longueira, Anastasiia Miedviedieva, Lesja Szulc, Aleksandra Ślusarczyk, Patryk Bednarski, Oleh Nesterov, Wojciech Rosiński, Piotr Śnieguła

Continue Reading

21.30 Fuglekor og aftensang

Slut dagen af med en sen aftentur i skoven og oplev skovens fugle synge dagen til ro. Vi mødes på udsigtspladsen i Vegen Ådal, hvorfra vi kan nyde solnedgangen, høre fuglenes kor og fornemme, at by og skov går til hvile. Aftensang og kort fortælling om fuglene vi hører i skovbrynet.

 

Støttet af:

Holstebro Kommune

Center for Socialt Udsatte Holstebro

 

Continue Reading

22.00 Nat i Skoven

Voksne inviteres til at opleve skoven fra solnedgang til morgen: Efter solnedgang går vi ind i Skoven; oplever tusmørket og lyden af byen, der falder til ro og natskovens lyde, der tager over. Vi holder til omkring bålet i skoven, her fortæller vi historier og diskuterer livets vigtige spørgsmål. Der vil også være tid til stilhed og hvile. Vi synger i mørket. Der er varm the og kaffe fra gamle bålkander, og omkring bålet deler deltagerne brød og tanker. Nye ideer opstår, når tankerne vendes i skovens sansemættede ramme. Måske opstår nye netværk og venskaber. 

Program

Voksne inviteres til at opleve skoven fra solnedgang til morgen: Efter solnedgang går vi ind i SKOVEN.

Fra programmet: Lise Hovesen tager os med på en kort vandring igennem SKOVENs tusmørke og fortæller om hvordan hun er landet på Kronheden direkte fra London og Berlin og har valgt at leve et simpelt liv på heden som fårehyrde og ansvarlig for Det gule Hus på Lystbækgård. Vi holder til omkring bålet i skoven, her fortæller vi historier og diskuterer livets vigtige spørgsmål. Der vil også være tid til stilhed og hvile. Vi synger i mørket. Der er varm the og kaffe fra gamle bålkander, og omkring bålet deler deltagerne brød og tanker. Nye ideer opstår, når tankerne vendes i skovens sansemættede ramme. Måske opstår nye netværk og venskaber.

VIGTIG INFORMATION: Vi slutter med fælles morgenmad, betales kontant: 50 kr. MEDBRING: Tallerken, bestik, krus og gerne tæppe eller stol hvis du synes det er svært at sidde i skovbunden. Og gerne sovepose, liggeunderlag eller lignende. Vi har 7 – 8 hængekøjer til fælles afbenyttelse. Det er op til den enkelte om man vil sove eller holde sig vågen. Medbring gerne lidt brød, kage eller andet godt til natten.

OBS! Det er gratis at deltage, men tilmelding er nødvendig og skal gøres via online booking i god tid. Book din billet her.

Vi slutter med fælles morgenmad, betales kontant: 50 kr.

Støttet af:

Holstebro Kommune

Center for Socialt Udsatte Holstebro

 

Continue Reading

Sponsorer

Statens Kunstfond
Caravan Next
I am Web
I am Web
Holstebro Kommune
NTL
Nordic Culture Point
Kulturministeriet
Apmf Logo Print
LAG
Podio
Brama Poland
Beckett
Brd. Hartmann
toyota
Det italienske kulturinstitut
Kreaturhandler A.R
Land Fritid
HolstebroLøveapotek
Mr. Holstebro
AutoCentret
AutoG Holstebro
MusikteatretHolstebro
HolstebroHandelsstandsforening
CenterForSocialtUdsatte (002)
BorbjergSparekasse
InstitutFrancail
HolstebroKirke
JespersPlanteskole
BjarneNielsen
KajBech
SteenMikkelsen.com
Koda
Genfa
A
Minirig
DahlPedersen
Skoda
CAL Peugeot
Anlægspavillonen
Bojsen Biler
ThyboBiler